gnl-TS.07:99 » Toplu Taşıma Kazaları 2010 [Arşiv]

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 19 Haz Cmt, 2010 17:40

Geçtiğimiz hafta çarşamba gecesi bir tren kazası da Almanya' nın Niedersachsen - Aşağı Saksonya bölgesinde meydana gelmiş, bir bölgesel yolcu treni ile yük treninin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 16 kişinin yaralandığı haberlerde geçiyor.

http://www.stern.de/panorama/unglueck-b ... 74625.html

http://www.stern.de/panorama/zugungluec ... 74638.html

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 21 Haz Pzt, 2010 18:00

Pazar günü Şikago metrosunda meydana gelen bir yangında 19 kişi yoğun duman nedeni ile hastaneye kaldırılmış. Bir kaynağa göre metroda uyuyan kişilerin neden olduğu bir yangın şeklinde belirtiliyor, ayrıca olay yerindeki yolcular ne olduğunu anlamadan meydana geldiğini, kendilerine herhangi bir uyarı yapılmadığını dile getirmişler. Görüntülerdeki yoğun duman gerçekten ciddi bir yangın meydana geldiği izlenimi veriyor.

Haberin videosu aşağıda, bu linkte haberi okuduğum kaynak

http://www.youtube.com/watch?v=lOgXcigNvWk&feature=player_embedded

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 22 Haz Sal, 2010 15:58

http://www.lojiport.com/news_detail.php?id=22031
Kongo'nun güneyinde, bir yolcu treninin raydan çıkması sonucu ilk bilgilere göre yaklaşık 50 kişi öldü.

Kongo tren işletmesi CFCO Genel Müdürü Joseph Sauveur El Bez, gece geç saatlerde meydana gelen kazada yaralıların da olduğunu açıkladı.

Trenin, sahil kenti Pointe-Noire'den başkent Brazzaville'e doğru yol almakta olduğu ve Tchitondi yakınlarında raydan çıktığı kaydedildi.
Düzeltme: 23 Haziran

http://www.haber7.com/haber/20100623/Ko ... 6-oldu.php
Kongo'daki tren kazasında ölenlerin sayısı 76'ya çıktı. Cesetlerin tümünün Pointe-Noire'daki morgunda bulunduğu belirttiliyor. Brazaville'ye gitmekte olan trenin dört vagonu raydan çıkarak hendeğe yuvarlanmıştı.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Haz Prş, 2010 08:02

http://www.haber7.com/haber/20100624/Tr ... 12-olu.php
İspanya'nın Barcelona kenti yakınında bir trenin raydan geçmeye çalışan gruba çarpması sonucu 12 kişi öldü.

Yetkililer, kazanın geleneksel Saint John (Aziz John) Günü festivalini kutlayan grubun Barcelona'dan Alicante'ye giden demir yolu hattını gece yarısına doğru geçmeye çalıştığı sırada meydana geldiğini, alt geçidi kullanmak yerine raylardan geçmeye çalışan gruptan 17 kişinin de yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını belirtti.

İstasyona gelen banliyö treninden indiği tahmin edilen grubun alt geçitten geçmek yerine raylar üstünden karşıdaki plaja gitmeye çalıştığını söyleyen yetkililer, kazanın da o sırada istasyonda durmayan bir trenin geçmesi sonucu meydana geldiğini belirtti.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 24 Haz Prş, 2010 11:31

Saint John (Aziz John)
Yani, madem tercüme edecekler, o zaman da doğru tercüme etseler ya? Saint John Aziz Yahyâ demek.

Ek ... şimdi Chicago videosunu da görebildim, bak hele, oradaki metro istasyonlarında da önerdiğim şekilde isimler girişlerin "üstünde". Çok iyi. Bizde bunu beceremediler ... :?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Tem Pzr, 2010 19:51

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2010/07/0 ... l_oluyordu
Halkalı-Sirkeci seferi yapan banliyö treninde yolculuk eden lise öğrencisi Ü.Ç.'nin (16) oynadığı tehlikeli oyun hayatına mal oluyordu. Tren Bakırköy istasyonuna geldiğinde karşı yönden gelen trene tekme atmaya çalışan Ü.Ç., bir anda dengesini kaybederek raylara düştü.

Şans eseri ciddi bir şey olmayan Ü.Ç.'ye sağlık ekipleri anında müdahale etti. Polisin, ambulansla hasteyen kaldırılan Ü.Ç. ile sürekli konuşarak bilincini açık tutmaya çalıştığı görüldü. Kazayı kırıklarla atlatan Ü.Ç., Bakırköy Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Yok şunu anlamıyorum, ülkemizde böyle ciddi adrenalin sporları da yok, hani her şeyi yapmış, yaşamış, aşmış artık diyeyim, ona imkan yok yani o zaman geriye başka seçenekler kalıyor onlarıda dile getirmeyelim, Allah akıl fikir versin.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 05 Tem Pzt, 2010 23:46

Arızaya bağladım, kaza haberi girmek gibi bir hobi oluştu bende sağda solda toplu taşıma aracı kazası arıyorum.

Bugün Viyana' da tramvay yaşlıca bir amcaya çarpmış, ağır yaralanan şahıs helikopter ile hastaneye ulaştırılmış, ani fren nedeni ile tramvay içerisindeki yolculardan yaralanan olmamış. Ben bunların ihtiyarları sağlamdır diyordum ama geri geri gelirken 10 km ile 70 yaşında birine dokundum adam yere kendi uzandı ama kalçası kırılmıştı, herhalde tramvay çarpınca daha ciddi bir hasar meydana gelmiştir, ne diyelim bir daha ki sefere dikkat eder herhalde.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Tem Prş, 2010 21:20

http://www.lojiport.com/news_detail.php?id=22378
Gaziantep'te trenin altında kalan 70 yaşındaki Sabri Uzla, mucize eseri rayların arasından sağ çıktı. İddiaya göre, Gaziantep'ten Narlı Beldesi'ne gitmek üzere vagonların bağlanması için hareket eden makinisti belirlenemeyen lokomotif bu sırada rayların üzerinden karşıya geçmeye çalışan Sabri Uzla’ya çarptı.

Olayı görenlerin çığlıkları üzerine makinist treni hemen durdurdu. Ancak Sabri Uzla büyük bir şans eseri, iki rayın arasına düşerek sağ kurtuldu. Olay yerine çağrılan 112 sağlık ekipleri, trenin altında kalan yaşlı adamı çıkartarak ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne götürdü. Uzla’nın burada yapılan müdahalesinde, vücudunun bazı bölgelerinde hafif sıyrıklar olduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Geçmiş olsun, bugünlerde hep 70 likler kazaya kurban gidiyor, :) amca hafif atlattığı için biraz şaka yollu yaklaştım. Tekrar geçmiş olsun, başkalarının başına daha büyük kazalar gelmemesi içinde herkes tedbirini alsın, siz siz olun elin Avrupalısı da geçiyor diyerek geçmeyin, eşşek eşşektir her ne kadar eşşek olduğunu bilmese de, eşşeğe özenmeyin.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Tem Cum, 2010 17:57

Almanya’nın Brandenburg eyaletindeki Rathenow kenti yakınlarında ICE tipi bir hızlı trenin demir yolu hattında bulunan bir grup gence çarpması sonucu bir kişi öldü.

Alman Devlet Demiryolları (DB) sözcüsü, yaptığı açıklamada, gençlerin boya spreyleriyle bir yük treni vagonunu boyamak için demir yolu hattına indiğini, hızla üzerlerine gelen treni fark etmediğini, gençlerden birinin öldüğünü, bir diğerinin de ağır şekilde yaralandığını söyledi.

Kaza nedeniyle hızlı tren yolunun tümüyle kapatıldığı ve tren seferlerinin Magdeburg kenti üzerinden yapılmakta olduğu kaydedildi.
Bu Avrupalilar da hic medeni degil ya, isleri ne demiryollarinda ulan biraz bizden bir seyler ogrenin be, hayret bir sey. Tabi daha enteresan olan adamlarin suncacik demir yolu hatti var ama kaza nedeni ile kapanan demiryolu baska bir sehir üzerinden deplase edilebilmis, himmm acaba böyle bir kaza bizde olsaydi kompleks mi yapicaktik? Yoksa trenleri baska bir hat üzerinden calistirabilecekmiydik. Genclere gelince Vandallardan nefret ediyorum hele ki Almanya li ise 2 kat sevmiyorum.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 Tem Cmt, 2010 14:16

Viyana da tramvay hatlarında bir şey oldu, bir hafta da 3.ncü kaza. Aslında 3. ihtiyar kazası demek daha doğru olabilir, aslında bir dereceye kadar düşüncelerimde ne kadar haklı olduğumda ortaya çıkıyor, yürümekte zorlanan insanların elinde ehliyeti var ve araba kullanıyorlar. Gerçi işin iç yüzünü bilmiyorum belki de tramvay hatalı ama o kadar böyle sorunlu araba kullanıcısı varki burada sokaklarda adama cinnet getirtiyorlar.

Dün akşam saatlerinde yine Floridsdorf ilçesinde meydana gelmiş, araç sürücüsü ışıkta sağa dönmek isterken tramvayın altına girmiş ve göğsünden ağır yaralanmış. Kaza nedeni ile 31 numaralı tramvay hattında 1 saat kadar işletme yapılamamış.

Burada şunu belirtmekte fayda var. Viyana incelemizde de belirtmiştim. Viyana da tramvay araçları da dönüşlerde sinyal verirler ve vermekte zorundadırlar, çünkü çok fazla yöne ray dönüşü olduğu için araç ve yayaların bunu fark etmesi gerekiyor, Viyana' da bana göre çok ama çok eski bir trafik sinyal sistemi kullanılıyor (nihayet yenileme kararı çıktı ama bakalım sistem mi lambalar mı göreceğiz) bu sistemde bazı noktalarda dönüşlerde aynı anda yeşil yanabiliyor, fakat trafik kuralı gereği üstünlük her zaman tramvaydadır, şu bizim ülkemizde artık öğretilmeyen trafik kuralına göre. Bazı noktalarda da yol daralıp tramvay ve karayolu hemzemin hale geliyor, böyle yerlerde de araç sürücüleri her zaman tramvayı kollamak zorunda çünkü tramvay asla yol vermez. Sanırım bu kaza da da bu tip bir durum meydana gelmiş olabilir, tramvay hatlarının bu yapısı ve trafik ışıklarının (bana göre 1950 lerden kalma) mantığı ile özellikle yaşlı ve buraya yeni gelmiş (benim gibi) sürücüler oldukça zorlanıyor ve hata yapıyorlar.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 10 Tem Cmt, 2010 18:02

Kadıköy Kozyatağı E-5 Karayolu üzerinde yolcu indirmek için durağa yanaşan belediye otobüsüne İSKİ'ye ait çöp arabası çaptı.

Yolcu otobüsünün arka tarafının paramparça olup delindiği kazada yolcular üst üste yığılırken, arkada oturan kimsenin olmaması faciayı önledi.

İkisi yolcu 4 kişinin yaralandığı kaza sırasında bir kişide ezilmekten son anda kurtuldu.Kaza E-5 karayolu Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'nin karşısında meydana geldi.

Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kaza sırasında durakta otobüs bekleyen Ceyhun Demirhan isimli bilgisayar uzmanı, kendisini bariyerlerin arkasına atarak ezilmekten son anda kurtuldu.

Kilitli

“Arşivlenen Başlıklar” sayfasına dön