ist-TS.49 » Esenler Otogarına Erişim
- Esat
- Pir-i Seyyâh
İstanbul trafiğinde süre sormak pek doğru değil çünkü cevap doğru olmayabilir, gideceğin yol nereden baksan hattın yarısı, İETT tüm hatta 75 dk süre biçmiş bu da demektir ki 35 dk. otobüs, 20 dk. da metro tutsa, 55 dk. en iyi ihtimal ile 1 saat önce çıkmanız gerekir diye düşünüyorum.
En son Esat tarafından 24 Haz Cum, 2011 18:14 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
-
- Kaçak Yolcu
teşekkürler
ilginiz için çok teşekkürler
-
- Kaçak Yolcu
SORU
işim kısa eşyalarımı alıp temenni istanbula taşınacağım geri gelirkende aynı şekilde
M1 Aksaray-Havalimanı metrosunda havalimanı tarafına binip Ataköy-Şirinevler durağında inip 146 nolu otobüste yine ters yönünemi bineceğim
M1 Aksaray-Havalimanı metrosunda havalimanı tarafına binip Ataköy-Şirinevler durağında inip 146 nolu otobüste yine ters yönünemi bineceğim
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Görünen en kısa yol o. Otogar' dan metronun Havalimanı yönüne bineceksiniz, aktarmayı en kolay yapabileceğiniz durak Şirinevler durağı, burada indiğinizde otobüs durakları hemen üst geçidin altında zaten, orada güvenlik görevlilerine sorarsanız size yardımcı olurlar, yanlış durağa gitmeyin. Yine 146 ya binin ve geri dönün, zaten bir süre sonra eğer orada yaşayacaksanız alternatifleri öğrenirsiniz.
İETT nin verdiği dataya göre Kiptaş Esenyurt durağından şu otobüs hatları geçiyormuş
142 - Boğazköy - Avcılar Kampüs
146 - Boğazköy - Bakırköy
147 - Şahintepesi - Avcılar
76D - Bahçeşehir - Taksim
gördüğünüz gibi son durakları hep merkezi noktalar, zamanla öğrenir ve alışırsınız.
İETT nin verdiği dataya göre Kiptaş Esenyurt durağından şu otobüs hatları geçiyormuş
142 - Boğazköy - Avcılar Kampüs
146 - Boğazköy - Bakırköy
147 - Şahintepesi - Avcılar
76D - Bahçeşehir - Taksim
gördüğünüz gibi son durakları hep merkezi noktalar, zamanla öğrenir ve alışırsınız.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Esat
- Pir-i Seyyâh
1. seçenek: Söğütlüçeşme' den metrobüse binin, Zincirlikuyu dan tekrar diğer metrobüs hattına aktarma yapın Merter durağında inin, yan yoldan geçen Bahçelievler minibüslerine binin Çalışlar caddesinde ineceğinizi söyleyin.
2. seçenek: Otogar' dan M1 Aksaray-Havalimanı metrosu Havalimanı istikametine binin, Merter durağında inin hemen istasyonun önündeki yan yoldan yine Bahçelievler minibüslerine binin.
Süre olarak bir kıyas yapamayacağım açıkçası.
2. seçenek: Otogar' dan M1 Aksaray-Havalimanı metrosu Havalimanı istikametine binin, Merter durağında inin hemen istasyonun önündeki yan yoldan yine Bahçelievler minibüslerine binin.
Süre olarak bir kıyas yapamayacağım açıkçası.
-
Kartal'dan Bostancı'ya geçip İDO ile Bakırköy'e geçmeyi düşünüyorum. Ama Bakırköy sahilyolundan otogara nasıl giderim onu bilmiyorum. araba tutan bir oğlum var, fazla yollarda da sıcaklarda da oyalanmak istemiyorum. Daha önce 252 ile mecidiyeköye geçip, ordan 75o ile gitmiştim ama yorucu olmuştu. yardımcı olur musunuz?
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Araba daha doğrusu anladığım kadarı ile otobüs yolculuğunu tercih etmiyorsunuz, oğlunuz umarım o dertten kurtulur yoksa İstanbul' da yolculuk etmek çok pahalıya gelebilir :)
Sahil yolundan Otogar' a direkt gidiş yok, Sahilden yukarıya Bakırköy Meydan' a doğru yürüyün bu çok uzun bir yürüyüş değil. Meydanın hemen üstünde Emniyetin alt sokağından kalkan minibüsler var bunlar direkt İncirli Metro durağının önüne gidiyorlar tam kapısına, çok uzun bir yolculuk değil gerçi biraz hızlı gidiyorlar çocuk için sorun olabilir mi bilemiyorum, şahsen bazen ben bile rahatsız oluyorum. Bu minibüs ile metroya vardığınızda Aksaray yönüne binin sadece 5 durak sonra Otogar' da olacaksınız. Bunun dışındaki seçenekler yolunuzu fazlası ile uzatacaktır diye düşünüyorum.
Sahil yolundan Otogar' a direkt gidiş yok, Sahilden yukarıya Bakırköy Meydan' a doğru yürüyün bu çok uzun bir yürüyüş değil. Meydanın hemen üstünde Emniyetin alt sokağından kalkan minibüsler var bunlar direkt İncirli Metro durağının önüne gidiyorlar tam kapısına, çok uzun bir yolculuk değil gerçi biraz hızlı gidiyorlar çocuk için sorun olabilir mi bilemiyorum, şahsen bazen ben bile rahatsız oluyorum. Bu minibüs ile metroya vardığınızda Aksaray yönüne binin sadece 5 durak sonra Otogar' da olacaksınız. Bunun dışındaki seçenekler yolunuzu fazlası ile uzatacaktır diye düşünüyorum.